MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu
Składniki:
- ok. 1 kg mięsa z rosołu
- ugotowane ( z rosołu) 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera
- cebula
- 4 jajka
- 6-8 łyżek bułki tartej
- przyprawy do smaku: po ok. 1 łyżeczce soli, pieprzu, tymianku, czosnku, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce na średnich oczkach. Zmiel także marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę podsmaż. W dużej misce połącz zmielone mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wyrób dobrze najlepiej ręką. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą do pieczenia. Piecz w 180⁰C ok. 1 godzinę.

Zobacz również

Skierniewicki Wojownik zorganizował ogólnopolski turniej judo dla dzieci

Skierniewicki Wojownik zorganizował ogólnopolski turniej judo dla dzieci

Stanisław Sienko spoczął na cmentarzu Wilkowyja. Tłumy rzeszowian na pogrzebie

Stanisław Sienko spoczął na cmentarzu Wilkowyja. Tłumy rzeszowian na pogrzebie

Polecamy

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Wypadek w Nowej Sarzynie na DK77. Zablokowany pas w kierunku Leżajska

Wypadek w Nowej Sarzynie na DK77. Zablokowany pas w kierunku Leżajska

Przegląd tygodnia od 12.05 w Leżajsku

Przegląd tygodnia od 12.05 w Leżajsku